Brente Mandler

Dette er en typisk juleoppskrift! Det er mye som skal fikses og bakes i jula. Derfor har Trond Moi delt denne enkle og gode oppskriften på brente mandler med oss. God fornøyelse.


35 min

Kilde: Hjemme hos Trond Moi - Kokkens egne favorittoppskrifter. Fotograf: Pål Hetland


Ingredienser for 1 porsjon:

250 g mandler
50 g sukker
1 ss flytende honning
0 ts malt kanel


Fremgangsmåte


  • Skåld 250 gram mandler og legg dem i en langpanne med bakepapir. 
  • Mandlene «brennes» i ovnen i 6–7 min på 180 °C, til de blir fine og lysebrune.
  • Dersom du følger oppskriften for 1 porsjon, ha 50 gram sukker i en teflonpanne, og la det smelte på svak varme til det blir en jevn, flytende masse. 
  • Rør inn honning og fersk, malt kanel, før du hiver mandlene i panna og blander dem godt inn i den klissete massen. 
  • Legg til slutt de brente mandlene på bakepapir og skill dem fra hverandre med to smurte skjeer. Dette bør gjøres rimelig hurtig, før sukkeret stivner.

91.89
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Mandler 500 g kr 89,80

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

1 stk Kockens Kanel Malt Økologisk, 43 g kr 29,90 (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.