Lammeskank i rødvin

Prøv lammeskank kokt over lang tid sammen med frisk rosmarin, hvitløk, tomater og rødvin. En fantastisk rett å servere til gjester fordi alle forberedelsene kan gjøres før gjestene kommer.


180 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

4 stk lammeskank
0 stk løk
0 stk gulrøtter
4 fedd hvitløk
24 ml redusert rødvin (evt bruk 3/4 flaske vanlig rødvin)
548 g hermetiske tomater
0 dl kjøttbuljong
0 ss frisk rosmarin
0 ss frisk timian
800 g poteter
0 ss smør
0 ss olivenolje


Fremgangsmåte


Til denne oppskriften trenger du i tillegg rødvin.

  • Krydre lammeskanken med salt og pepper.
  • Varm olivenoljen i en stor gryte på middels varme.
  • Brun lammeskanken på alle sider. Ca 8 minutter. Ikke brun alle skankene på en gang.
  • Legg lammeskankene til side på en tallerken.
  • Kutt opp løk, gulrot og hvitløk og legg i gryta. La det surre i ca 10 minutter, til det har fått en gyllen farge.
  • Rør inn vann (ca 1,5 dl for 4 porsjoner) og utblandet kjøttbuljong (ca 2 dl for 4 porsjoner).
  • Tilsett ca 5 dl rødvin ette ønske (du kan også bruke redusert rødvin)
  • Ha i rosmarin og timian.
  • Legg lammeskankene tilbake i gryta og press dem under væsken.
  • Legg på lokket og la det hele koke til kjøttet er mørt, ca 2 timer.
  • Når kjøttet er mørt, ta av lokket og la det hele koke i ca 20 minutter til.
  • Legg lammeskankene på et ildfast fast og plasser dem i en varm ovn.
  • Kok kraften som er i gryta til den tykner (ca 15 minutter) og hell med en skje over skankene og server.

Potetmos:

  • Kok potetene møre og sil av vannet.
  • Mos potetene.
  • Smak til med smør, melk og salt.

Serveringstips:

Server gjerne lammeskanken med potetmos og ovnsbakte grønnsaker.

106.21
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.