Fårikål
Høsten er tid for fårikål og siste torsdag i september hvert år feires Fårikålens Festdag. Lag en stor kjele med like mye hodekål som kjøtt og inviter venner eller familie rundt bordet. Husk at fårikålen smaker like godt dagen etter.
Ingredienser for 4 porsjoner:
0 kg | hodekål |
0 kg | fårikålkjøtt |
4 ts | hel pepper |
0 ts | salt |
800 g | poteter |
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i serveringsstykker om det ikke kommer ferdig oppskåret fra butikken.
- Skjær kålen i båter.
- Legg kjøtt og kål lagvis i en rommelig kjele med salt og pepper mellom lagene.
- Hell på vann (3 dl til 4 porsjoner) og kok opp.
- Skru ned varmen, legg på lokk og la fårikålen småkoke i ca. 2 timer til kjøttet løsner fra benet og er mørt.
- Server fårikål rykende varm sammen med gode kokte poteter og evt. et persilledryss.
16.11
per porsjon
Antall porsjoner:
4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Potet økologisk 0,9 kg kr 33,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser
Totalt varer.