Helstekt Lammesadel

Lammesadel er en av våre aller beste retter og et skikkelig festmåltid. Server med stekte poteter, brokkoli eller aspargesbønner.


120 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 6 porsjoner:

0 stk lammesadel
12 stk poteter
300 g bønner
0 fedd hvitløk
0 kvister timian
0 kvister rosmarin


Fremgangsmåte


  • Sett ovnen på 175 grader
  • Legg lammesadelen på en fjøl og skjær filetene løse fra ryggbeinet (ca 1 cm ned langs ryggbeinet på begge sider).
  • Du kan også skjære noen snitt i fettet på begge sider av ryggbeinet.
  • Legg lammesadelen i en langpanne (eller stor ildfast form) uten rist.
  • Gni lammesadelen inn med finhakket hvitløk, salt og pepper.
  • Stikk gjerne et par hvitløksbåter inn i kjøttet langs lårbeinet. (Du kan evt bytte ut hvitløken med persille om du liker det bedre.)
  • Legg timian og rosmarin på lammesadelen.
  • Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet. Pass på at du ikke treffer bein.
  • Sett lammesadelen inn i ovnen.
  • Når steketermometeret viser 65 grader er kjøttet rosafarget. Når det viser 76 grader er det gjennomstekt.
  • Steketiden vil variere etter størrelse, men vil normalt være ca 1 time. Ta kjøttet ut av ovnen med en gang det har nådd ønsket kjernetemperatur.
  • For å lage sjy til sausen koker du ut langpannen med ca 2 dl varmt vann slik at alt som er kokt inn løses opp.
  • Jevn sjyen til saus og spe evt på med fløte. Krydre etter ønske og behov.

Stekte poteter:

  • Du kan bake poteter i ovnen samtidig med at du steker lammesadelen.
  • Skjær potetene i tynne skiver og legg dem i en ildfast form.
  • Dryss salt over potetene og ha evt litt olivenolje over.
  • Plasser den ildfaste formen med poteter under langpannen med lammesadelen.
  • Steketiden for potetene er ca 1 time.

Tips fra kokken:

Server gjerne brokkoli eller kokte bønner til lammesadelen.

12.37
per porsjon

Antall porsjoner:

6 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.