Lam i dill og sitron

Dette minner om en god frikassé, men sausen er smakt til med dill og sitron. Sammen med grønnsaker som gulrot, kålrot, stilkselleri, blomkål og purre, blir det veldig god middag.


70 min

Kilde: Frukt.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

1000 g lammekjøtt i stykker
0 stk gulrot
0 skiver kålrot
0 stilker stangselleri
0 stk blomkål
0 stk purre
0 stk revet skall av sitron
100 g frisk dill
0 ts maisstivelse
0 ts salt


Fremgangsmåte


  • Kok opp vann (6 dl til 4 porsjoner) og legg i kjøttstykkene.
  • Kok opp på nytt og skum godt av kraften.
  • Tilsett salt og la kjøttet trekke i ca. 45 minutter.
  • Skjær grønnsakene i biter og kok det med kjøttet de siste 10 minuttene. Sil av kraften.
  • Pisk maizena ut i litt vann og jevn sausen.
  • Smak den til med salt, pepper, sitron, sukker og rikelig med hakket frisk dill.
  • Server sammen med nykokte poteter.

20.67
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Gulrot 1kg kr 28,90

1 stk Kålrot, stk kr 19,90

1 stk Stangselleri, stk kr 24,30

2 stk Blomkål, stk kr 23,90

2 stk Purre, stk kr 10,70

2 stk Sitron, stk kr 5,90

1 stk Dill potte kr 29,90

1 stk Maizena Maisstivelse 400 g kr 20,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.