Stekte lammekoteletter med tomat og potet

Når det er sesong for lam kommer vi ikke utenom en middag eller to med lammekoteletter. Her er en enkel og god oppskrift med stekte tomater, potetbåter og aspargesbønner.


60 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

8 stk lammekoteletter
8 stk poteter
0 stk tomater
200 g aspargesbønner
0 fedd hvitløk
0 ss olivenolje
0 ss mintgele
0 ss hvitløkssmør


Fremgangsmåte


Stekte lammekoteletter:

  • Husk å ta lammekotelettene ut av kjøleskapet ca 30 minutter før de skal stekes.
  • Ikke stek for mange koteletter av gangen. Da blir stekepannen kald og kotelettene kokes.
  • Stek kotelettene i 3-5 minutter på hver side. Lammekoteletter kan godt være rosa i midten. Da er de ekstra gode og saftige. Stek gjerne kotelettene sammen med et par hvitløksfedd og timian.
  • Lammekotelettene serveres med sky fra stekepannen eller med et godt hvitløkssmør.

Stekte poteter:

  • Sett stekeovnen på 200 grader
  • Del potetene i båter
  • Ha olivenolje, salt, pepper og evt timian eller rosmarin på potetene
  • Sett potetene i ovnen og la dem steke til de er gjennomstekte og møre. Ca 45 minutter

Stekte tomater:

  • Del tomatene i to og dryss på salt og pepper
  • Legg tomatene i en ildfast form og stek dem i stekeovnen i ca ti minutter.

Kokte aspargesbønner:

  • Kok opp vann i en kjele
  • Legg bønnene i kjelen og kok eller damp dem i 2 minutter. Da er de fortsatt sprø.
  • Ha en spiseskje smør over bønnene før servering.

Tips fra kokken:

Server gjerne mintgele eller sitron ved siden av lammekotelettene.

60.33
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

3 stk Tomat, stk kr 4,90

1 stk Hvitløk 3 pk kr 9,90

1 stk Ybarra Mild Olivenolje 1 l kr 91,90 (Basisvare)

1 stk Lisa Gourmet Mintgelé 425 g kr 26,40 (Basisvare)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.