Yoghurt og jordbæris på pinne

Har du iskremform for is på pinne anbefaler vi å lage denne kremete oppskriften. En perfekt dessert til barn og voksne som kan lages i forveien. 


165 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 8 porsjoner:

8 stk jordbær (friske eller fryste)
0 ts sukker
0 klype salt
248 ml gresk yoghurt (med eller uten smak)
120 ml helmelk
0 ss honning
0 klype salt
0 ts vaniljeessens


Fremgangsmåte


Oppskriften gir ca 8 is.

Jordbærpurè:

  • Del jordbærene i mindre biter, og ha i en liten gryte sammen med sukker og salt.
  • La bærene småkoke, til sukkeret er løst opp, mens du bruker en gaffel for å lage bærmassen til en purè. Ha blandingen over i en bolle, og sett til avkjøling.

Yoghurtblandingen:

  • Ha alle ingrediensene (yoghurt, melk, honning, salt og vanilje) i en bolle, og visp de sammen til en kremet masse.


Sett sammen:

  • Finn frem iskremformene og fyll de opp med jordbærpuréen først. Sett i fryseren i 15 minutter før du tar formene ut igjen.
  • Fyll yoghurtblandingen til kanten, og stikk ispinnene ned i massen før du har formene tilbake i fryseren.
  • Om du vil kan du også leke deg med mønsteret på iskremen ved å ha både jordbærpuréen og yoghurtblandingen i samtidig, og røre lett rundt med en gaffel før du har i pinnen. Da får du et marmormønster på iskremen istedenfor.
  • La iskremen stå i fryseren til de er helt frosne. Dette tar gjerne to timer. 

8.66
per porsjon

Antall porsjoner:

8 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Jordbær, Kurv kr 49,90

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

1 stk Jozo Husholdningssalt med jod 1 kg kr 9,90 (Basisvare)

1 stk Gresk Yoghurt 2% fett 350 g kr 31,90

1 stk Tine Helmelk 0,5 l kr 12,90

1 stk Jozo Husholdningssalt med jod 1 kg kr 9,90 (Basisvare)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.