Hjemmelaget Sjokoladeis

Hjemmelaget sjokoladeis burde slå an hos de fleste. Få alt du trenger kjørt hjem fra Handleriet.no.


120 min

Kilde: Melk.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

0 dl helmelk
0 dl kremfløte
0 ts vaniljesukker
200 g kokesjokolade
4 stk eggeplommer
48 g sukker


Fremgangsmåte


  • Ha helmelk, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. La det hele få et oppkok under omrøring og trekk kjelen fra varmen.
  • Brekk opp sjokoladen i mindre biter og smelt den under omrøring i den varme melkeblandingen.
  • Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bruk gjerne en håndmikser eller kjøkkenmaskin.
  • Hell melkeblandingen forsiktig i eggedosisen under visping.
  • Hell blandingen tilbake i kjelen. Rør over svak varme til sjokoladekremen begynner å tykne. Kremen må ikke koke, da sprekker den.
  • Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til sjokoladekremen er avkjølt.
  • Hell sjokoladekremen over i en bolle (helst av metall, da kulden transporteres raskest) og dekk overflaten med plast.
  • Sett bollen i fryseren i ca 2 timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/kjøkkenmaskin. Gjenta dette minst to ganger før isen fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.

Kokkens tips:

Er du så heldig å ha en iskremmaskin, er det bare å helle den avkjølte sjokoladekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form/isboks og frys den.

30.4
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.