Hjemmelaget Vaniljeiskrem

Hjemmelaget is er enkelt å lage og det smaker himmelsk godt. Med denne grunnoppskriften kan du la fantasien slippe løs og tilsette alle de smakene du måtte ønske.


120 min

Kilde: Melk.no


Ingredienser for 6 porsjoner:

0 dl helmelk
0 dl kremfløte
0 stk vaniljestang
6 stk eggeplommer
150 g sukker


Fremgangsmåte


  • Ha melk og kremfløte i en kjele. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha de i kjelen sammen med stangen. 
  • Kok opp under omrøring og trekk kjelen fra varmen. Ta ut vaniljestangen og la blandingen avkjøles litt. 
  • Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Rør eggedosisen forsiktig inn i melkeblandingen under omrøring. 
  • Rør over svak varme til eggekremen begynner å tykne. Kremen må ikke koke, da sprekker den.
  • Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til eggekremen er avkjølt.
  • Hell eggekremen over i en bolle (helst av metall, da transporteres kulden raskere) og dekk overflaten med plast.
  • Sett bollen i fryseren til isen blir stiv, ca 2 timer. Ta isen ut av fryseren et par ganger under innfrysing og pisk den godt opp, slik at det ikke danner seg iskrystaller.

Kokkens tips 1:

Tilsett gjerne hele bær i isen. Det gir god smak, og det ser fint ut.

Kokkens tips 2:

Er du heldig å ha en iskremmaskin, kan du helle den avkjølte eggekremen i ismaskinen og kjøre isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form og frys den eller servér direkte.

11.34
per porsjon

Antall porsjoner:

6 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.