Hjemmelaget jordbærsorbet

En deilig sorbet av jordbær som kan lages uten iskremmaskin.


120 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

4 sssukker
0 dlmoste jordbær
0 stksitron
0 stkeggehvite


Fremgangsmåte


  • 0,5 l vann (4 porsjoner) og 4 ss sukker (4 porsjoner) kokes til en sirupslignende væske. Avkjøles helt.
  • Tilsett mosede jordbær og sitronsaft. Sett det inn i fryseren i et par timer.
  • Rør i sorbetmassen av og til.
  • Eggehvite og 3 ss sukker (4 porsjoner) piskes stiv og røres inn i den halvfryste sorbetmassen. Fryses så ferdig.
  • Sorbeten anrettes i egnede glass.
  • Sjampanje eller hvitvin kan evt. helles over like før servering.

Kokkens tips:

Ta sorbeten ut av fryseren 10 min før servering og kjør den med stavmikser før servering. Sjampanje eller hvitvin kan helles over like før servering.

19.01
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

3 stk Jordbær kurv, 500 g kr 32,90

1 stk Sitron, stk kr 5,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.