Hjemmelaget Sitronsorbet

Sitronsorbet er en fantastisk frisk sommerdessert. Passer også bra sammen med friske bær eller sjokoladekake.


120 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

4 ss sukker
0 dl saft av friske sitroner
0 stk eggehvite


Fremgangsmåte


  • Kok vann (0,5 l for 4 porsjoner) og 4 ss sukker (4 porsjoner) til alt sukkeret er oppløst.
  • Tilsett sitronsaften og kok opp en gang til.
  • Avkjøl det hele og sett det inn i fryseren et par timer.
  • Rør i sorbetmassen av og til. Kjør evt opp med stavmikser et par ganger under innfrysningen.
  • Eggehvite og 3 ss sukker (4 porsjoner) piskes stivt og vendes inn i den halvfryste sorbetmassen. Frys deretter ferdig.

Kokkens tips:

Ta sorbeten ut av fryseren 10 min før servering og kjør den med stavmikser før servering med frukt. Du kan gjerne helle litt sjampanje over før servering også :)

6.92
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90 (Basisvare)

5 stk Sitron, stk kr 5,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.