Temaki sushi med sei

Imponer dine gjester med denne spennende versjonen av sushi. Den er formet som et kremmerhus og spises uten pinner. Det er beregnet 2 biter til hver porsjon.


65 min

Kilde: Godfisk.no

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley


Ingredienser for 4 porsjoner:

120 g ferskpakket seifilet
0 ts sukker
0 klyper salt
0 ts riseddik
0 dl sushi ris, ukokt
4 cm agurk
0 ts chilisaus
0 stk nori-ark
0 ss koriander, fersk, hakket


Fremgangsmåte


  • Seifileten må fryses i minimum 24 timer før den spises rå.
  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
  • Avkjøl marinaden før bruk.
  • Kok ris slik etter anvisningen på pakken.
  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
  • Avkjøl risen i romtemperatur.
  • Skjær seifileten og agurk i tynne strimler, og la seien marinere i chilisaus.
  • Del hvert noriark i 4 kvadrater. 
  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
  • Legg et noriark i en hånd med et hjørne pekende rett opp.
  • Fyll ca. 1 ss ris i midten av arket og spre risen ned mot det nederste hjørnet.
  • Fordel litt sei, agurk og noen korianderblader på risen og fold sammen til et kremmerhus.
  • Fukt kanten av noriarket med litt vann før den siste siden foldes over.

Server sushibitene med soyasaus.

1.87
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Ferskpakket Seifilet 250 g kr 36,90 (Utsolgt)

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90 (Basisvare)

1 stk Jozo Husholdningssalt med jod 1 kg kr 9,90 (Basisvare)

1 stk Saitaku Sushi Ris 500 g kr 44,90 (Utsolgt)

1 stk Agurk, stk kr 17,90

1 stk Saitaku Sushi Nori 5-stk 14 g kr 31,90 (Utsolgt)

1 stk Koriander, potte 18 cm kr 29,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.