Krydret ørret på grillen

Ørret egner seg veldig godt til rask varmebehandling på grillen, da får den en saftig kjerne i midten. I denne oppskriften er ørreten spennende krydret.


30 min

Kilde: Godfisk.no

Foto: Synøve Dreyer


Ingredienser for 4 porsjoner:

800 g ørret, med skinn
0 ts brunt sukker
0 ts chilipulver
0 ts spisskumen
0 ts timian, tørket
0 ts salt
0 ts olivenolje
600 g poteter
48 g spinat
4 stk reddik
0 stk rødløk
0 ss dill, frisk
0 dl majones
0 dl lettrømme
0 ss pepperrot


Fremgangsmåte


  • Skjær ørretfileten i serveringsstykker.
  • Rør sammen sukker, chilipulver, spisskummen, timian, salt og olivenolje , og pensle blandingen på begge sider av ørretstykkene.
  • Grill ørretstykkene i ca. 4 minutter på hver side.
  • Kok potet, skrell og del i mindre biter.
  • Hakk spinat, skjær reddik i skiver, finhakk rødløk og grovhakk dill.
  • Bland potet med spinat, reddik, rødløk, dill, lettrømme, majones og revet pepperrot.

Potetsalat

  • Kok potet, skrell og del i mindre biter.
  • Hakk spinat, skjær reddik i skiver, finhakk rødløk og grovhakk dill.
  • Bland potet med spinat, reddik, rødløk, dill, lettrømme, majones og revet pepperrot.

Server nygrillet ørret med potetsalat ved siden av.

25.24
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Jozo Husholdningssalt med jod 1 kg kr 9,90 (Basisvare)

1 stk Ybarra Mild Olivenolje 1 l kr 91,90 (Basisvare)

1 stk Spinat 250 g kr 22,90

1 stk Reddik pk kr 16,90

1 stk Dill potte kr 29,90

1 stk Tine Lettrømme 18 % 300 g kr 16,90

1 stk Hengstenberg Pepperrot 90 g kr 24,90 (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.