Krydret ørret på grillen

Ørret egner seg veldig godt til rask varmebehandling på grillen, da får den en saftig kjerne i midten. I denne oppskriften er ørreten spennende krydret.


30 min

Kilde: Godfisk.no

Foto: Synøve Dreyer


Ingredienser for 4 porsjoner:

800 gørret, med skinn
0 tsbrunt sukker
0 tschilipulver
0 tsspisskumen
0 tstimian, tørket
0 tssalt
0 tsolivenolje
600 gpoteter
48 gspinat
4 stkreddik
0 stkrødløk
0 ssdill, frisk
0 dlmajones
0 dllettrømme
0 sspepperrot


Fremgangsmåte


  • Skjær ørretfileten i serveringsstykker.
  • Rør sammen sukker, chilipulver, spisskummen, timian, salt og olivenolje , og pensle blandingen på begge sider av ørretstykkene.
  • Grill ørretstykkene i ca. 4 minutter på hver side.
  • Kok potet, skrell og del i mindre biter.
  • Hakk spinat, skjær reddik i skiver, finhakk rødløk og grovhakk dill.
  • Bland potet med spinat, reddik, rødløk, dill, lettrømme, majones og revet pepperrot.

Potetsalat

  • Kok potet, skrell og del i mindre biter.
  • Hakk spinat, skjær reddik i skiver, finhakk rødløk og grovhakk dill.
  • Bland potet med spinat, reddik, rødløk, dill, lettrømme, majones og revet pepperrot.

Server nygrillet ørret med potetsalat ved siden av.

21.62
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Ferskpakket Ørretfilet med skinn 500 g kr 139,90 (Utsolgt)

1 stk DanSukker Brun Farin 0,5 kg kr 24,90

1 stk Santa Maria Spisskumen 36 g kr 24,90 (Utsolgt)

1 stk Santa Maria Timian 16 g kr 29,90 (Utsolgt)

1 stk Jozo Husholdningssalt med jod 1 kg kr 9,90 (Basisvare)

1 stk Ybarra Mild Olivenolje 1 l kr 91,90 (Basisvare)

1 stk Potet økologisk 0,9 kg kr 33,90

1 stk Spinat 250 g kr 22,90

1 stk Reddik pk kr 16,90

2 stk Rødløk økologisk, stk kr 12,90

1 stk Dill potte kr 29,90 (Utsolgt)

1 stk Tine Lettrømme 18 % 300 g kr 16,90

1 stk Hengstenberg Pepperrot 90 g kr 24,90 (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.