Grillspyd med soyamarinert steinbit

Det er lett å lage variert grillmat når du bruker grillspyd, siden du kan bruke sjømat og grønnsaker etter smak og sesong. I denne oppskriften bruker du steinbit og reker.


30 min

Kilde: Godfisk.no

Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen


Ingredienser for 4 porsjoner:

600 g steinbitfilet
16 stk reker, uten skall
0 stk squash, gul
4 stk småløk
4 cm ingefær, fersk
0 stk chili
0 fedd hvitløk
0 ss persille, frisk, hakket
0 stk lime
0 dl soyasaus
0 dl rapsolje
0 dl ketjap manis


Fremgangsmåte


  • La trespydene ligge i vann i ca. 30 minutter.
  • Skjær steinbit og squash i terninger, og skrell løk.
  • Træ steinbit, reker, squash og løk på trespydene. Om du ikke vil ha reker kan dette fint kuttes ut eller erstattes med litt mer steinbit.
  • Finhakk ingefær, chili, hvitløk og persille.
  • Press saft av lime, riv det ytterste skallet og bland med resten av ingrediensene til marinaden.
  • Legg grillspydene i marinaden og la dem ligge der i 15 minutter.
  • Ta spydene opp av marinaden og grill i ca. 2 minutter på hver side. 

Marinade

  • Finhakk ingefær, chili, hvitløk og persille.
  • Press saft av lime, riv det ytterste skallet og bland med resten av ingrediensene til marinaden.
  • Legg grillspydene i marinaden og la dem ligge der i 15 minutter.
  • Ta spydene opp av marinaden og grill i ca. 2 minutter på hver side. 

Serveringstips

Server grillspydene med salat og brød ved siden av.

27.8
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Ferskpakket Steinbitfilet 500 g kr 79,90 (Utsolgt)

1 stk Ferske Reker 500 g kr 99,90 (Utsolgt)

1 stk Squash gul, stk kr 29,90

2 stk Stjerneløk gul 250 g kr 19,90

1 stk Ingefær, 100 g kr 15,90

1 stk Chili rød, stk kr 8,77

1 stk Hvitløk 2 stk, 100 g kr 14,87 (Basisvare)

2 stk Lime, stk kr 5,90

1 stk Askim Rapsolje 500 ml kr 49,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.