Helgrillet indrefilet av svin med bakt potetsalat

Indrefilet - så mørt kjøtt at det blir brukt som beskrivelse på det ypperste av mye annet også. Fordelen med å helgrille kjøttet er at saftigheten og den gode smaken bevares. En nypotetsalat passer dessuten perfekt til indrefiletens gode og milde smak.


60 min

Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

540 g indrefilet av edelgris
0 ts salt
0 ts pepper
0 ss rapsolje
0 kg mandelpotet eller nypotet
0 ss rapsolje til potetsalat
0 ts flaksalt
0 ss rosmarin, grovhakket
0 pakke ruccola
148 g soltørkede tomater


Fremgangsmåte


  • Legg nypotetene i en aluminiumsform. Dryss over olje, flaksalt og rosmarin og bak potetene på grillen i 30-40 minutter, eller til de blir møre. Kjenn etter med en gaffel.
  • Smør inn svinefileten med salt og pepper, og brun den overfladisk på grillen. Skru ned varmen, og grill fileten videre i 15-20 minutter på indirekte varme. Fileten er lett rosa ved 70 °C, mens for å bli gjennomstekt skal temperaturen nå 76 °C. Bruk steketermometer. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.
  • Hakk soltørket tomat i strimler. Bland bakt nypotet med soltørket tomat og ruccola.

 Serveringstips

Server indrefileten med en nypotetsalat. Topp med grovhakket rosmarin.

49.33
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Jozo Husholdningssalt med jod 1 kg kr 9,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Sort Pepper, malt 20 g kr 8,80 (Utsolgt)

1 stk Askim Rapsolje 500 ml kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Fjellmandel potet 2 kg kr 44,90

1 stk Askim Rapsolje 500 ml kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Maldon Salt 250 g kr 42,90 (Basisvare)

2 stk Ruccolasalat 200 g kr 39,70

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.