Nils Petters Chili Con Carne

Nils Petter har sendt oss denne oppskriften og anbefaler at vi nyter denne meksikanskættede lapskausen mens vi venter på tacofredag. Chilli con carne er kanskje mer tex enn mex, men passer til både hverdag og fest. Yariba!


45 min

Kilde: Nils Petter


Ingredienser for 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig
0 stk boks hakkede tomater
0 ss tomatpure
0 stk rød chili
0 stk rød paprika
0 stk grønn paprika
0 stk laurbærblad
0 ts spisskummen
0 stk boks chilibønner
0 stk lime
0 stk pose tortillachips
300 g ris
0 stk beger rømme
0 stk kanelstang
0 l kjøttbuljong
0 fedd hvitløk
0 stk løk


Fremgangsmåte


  • Finhakk løk og hvitløk.
  • Brun kjøttdeig sammen med løk og hvitløk.
  • Tilsett hakkede tomater, i tillegg til tomatpuré, og buljong blandet i vann (ca 0,5 l til 4 porsjoner).
  • Kutt opp chilli og paprika og bland dette sammen med de andre ingrediensene.
  • Tilsett kanelstang, laurbærblad og spisskummen. 
  • Kok opp og la gryta putre i minimum 20 minutter.
Server gjerne med ris, rømme, limebåter og tortillachips.

51.89
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Gilde Kjøttdeig Storfe u/ salt og vann 14% 400 g kr 49,90

2 stk Mutti Finhakkede Tomater, 400 g kr 18,90

1 stk Mutti Tomatpure 140 g kr 12,90 (Utsolgt)

1 stk Chili økologisk 40 g kr 23,70

2 stk Paprika rød økologisk,stk kr 21,40

2 stk Paprika grønn, stk kr 9,90

1 stk Santa Maria Spisskumen 36 g kr 24,90 (Basisvare)

3 stk Lime økologisk, stk kr 6,80

1 stk Santa Maria Tortilla Chips Salted 185 g kr 19,90

1 stk Favorit Jasminris Økologisk, 1 kg kr 24,30

1 stk Tine Lettrømme Økologisk 300 g kr 21,80

1 stk Hvitløk 2 stk, 100 g kr 14,87

2 stk Løk Gul, stk kr 4,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.