Pai med jordbær

Dette er den perfekte paien til en sommerdag. Den er søt, men også frisk med jordbær på, en perfekt kombinasjon, og en super avslutning på et måltid.

Paien gir ca 12 porsjoner.


60 min

Kilde: Melk.no


Ingredienser for 1 porsjon:

180 g hvetemel
50 g sukker
100 g smør
1 stk egg
3 dl kremfløte
3 dl vaniljekrem
2 kurv jordbær


Fremgangsmåte


  • Ha hvetemel, sukker, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel), egg og 1 ss vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca. 10-15 sekunder til den får en finkornet konsistens.
  • Får du den ikke samlet må du tilsette litt mer kaldt vann. Elt deigen godt og form den til en rund leiv. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet ca. 1 time.
  • Kjevle ut deigen og legg den i formen. Renskjær kanten. Prikk bunnen med en gaffel før du lar den hvile i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
  • Stek paibunnen i stekeovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
  • Avkjøl paibunnen før den tas forsiktig ut av formen.
  • Visp fløten til luftig krem og bland den med vaniljekrem. Hell kremblandingen i paiskallet.
  • Kutt jordbær i skiver og pynt paien. 

Tips fra kokken

  • Bytt gjerne ut jordbær med andre frukter for variasjon.

147.48
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 22,90

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

2 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

3 stk Jordbær, Kurv kr 49,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.