Marinade til nakkekotelett

Marinaden gir saftighet og fremmer smak på kjøttet på en fin måte, med runde og brede aromaer. Soyaen gir også en fin farge. Oppskriften kommer fra Gilde, og er spesielt god med Gildes egne produkter.

Oppskriften tilsvarer ca 2 dl marinade og passer til å marinere 500 g nakkekoteletter


20 min

Kilde: Gilde


Ingredienser for 1 porsjon:

0 dl soyasaus
1 ts sukker
1 ts sitronsaft
1 dl vann
1 fedd hvitløk
1 ss finhakket løk
0 ts finhakket chili
1 klype pepper
250 g nakkekoteletter


Fremgangsmåte


  • Bland ingrediensene godt sammen.
  • Ha det i en pose sammen med biffen. Fjern luften og forsegl posen.
  • La kjøttet stå i romtemperatur i 2 timer, eller over natten i kjøleskap.  Grill på høy varme eller stek deretter koteletten til den er gjennomstekt på begge sider.  Har du noe marinade igjen kan du pensle dette på etter at kjøttet er ferdiggrillet for ekstra smak.  

38.35
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90 (Basisvare)

1 stk Sitron, stk kr 5,90

1 stk Imsdal 1,50 l - inkl. pant kr 29,90 (Basisvare)

1 stk Hvitløk 2 stk, 100 g kr 14,87

1 stk Løk Gul, stk kr 4,90

1 stk Chili rød, stk kr 8,77

1 stk Santa Maria Sort Pepper, malt 20 g kr 8,80 (Basisvare) (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.