Anne-Brits Smuldrepai

Smuldrepai er en enkel kake som kan varieres. Denne varianten fikk vi tilsendt av Anne-Brit og den var så god at vi bare måtte dele. Bruk gjerne frukt du har liggende eller lag denne med epler.


60 min

Kilde: Anne-Brit


Ingredienser for 8 porsjoner:

200 g hvetemel
200 g brunt sukker
200 g lettkokt havregryn
200 g romtemperert sukker
496 g epler
48 g rosiner
48 g hakkede valnøtter
0 ts kanel


Fremgangsmåte


  • Smuldre sammen hvetemel, havregryn, smør og ¾ av sukkeret i en bolle. Blandingen skal være bra blandet, men fremdeles litt kornete.
  • Skrell eplene, del i skiver og la i en annen bolle. 
  • Bland sammen med resten av sukkeret og kanel med epleskivene, sånn at alle epleskivene er dekket. Bland inn rosiner med epleblandingen.
  • Ha epleblandingen i en smurt ildfastform og ha smuldreblandingen over eplene. Strø valnøtter over.
  • Stek i en forvarmet ovn på 180 grader til den er gyllen (30-45 min).

Tips fra kokken:

  • Server gjerne lunken sammen med vaniljeiskrem.
  • Lager du smuldrepai med annen frukt, kan det være greit å droppe rosinene.
  • Smuldrepai er veldig fin å fryse ned.

6.99
per porsjon

Antall porsjoner:

8 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 22,90

1 stk Axa Havregryn økologisk 900 g kr 30,90

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

5 stk Eple Pink Lady, stk kr 8,57

1 stk Sun Maid Rosiner Minisnack 125 g kr 21,90 (Utsolgt)

1 stk Den Lille Nøttefabrikken Valnøtter 125 g kr 36,90 (Utsolgt)

1 stk Santa Maria Kanel, malt 43 g kr 14,90 (Basisvare) (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.