Porsjonspavlova

Denne søte porsjonskaken kan varieres i det uendelige! Marengsbunnen kan stekes dagen før og desserten settes sammen rett før servering. Bytt gjerne ut jordbær med yndlingsfrukten din.


120 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 8 porsjoner:

0 stk egg
96 g sukker
0 dl vaniljekrem
0 dl kremfløte
496 g jordbær


Fremgangsmåte


  • Lag marengsen: Skill eggehvitten fra plommen. Pisk eggehviten stiv bolle, før sukkeret gradvis tilsettes. Spre ut på et stekebrett. Siden marengsen skal knuses  er det ikke så viktig om det blir laget en fin form, men prøv å ha 2-3 cm høyde på marengsbunnen. Stek på 120 grader i 1,5 time, eller til den er tørr. La gjerne stå ute til den skal brukes.
  • Pisk krem av kremfløten og bland vaniljekremen forsiktig inn. 
  • Del opp frukten i små biter. 
  • Knus marengsen i passende biter.
  • Bygg lagvis i serveringsskåler rett før servering, server gjerne i høye glass.

Tips fra kokken

Bytt gjerne ut jordbærene med annen frukt. Kombinasjonen av pasjonsfrukt, kiwi og blåbær er også veldig god.

19.35
per porsjon

Antall porsjoner:

8 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Prior Økologiske Egg M/l/Xl 6 stk kr 25,60

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

2 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

3 stk Jordbær, Kurv kr 49,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.