Pølser i slåbrok

Smakfull og enkel kosemat. Like godt til barnebursdag som til cocktailfest.


75 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 10 porsjoner:

0 pakke gjær
100 g smør
0 dl lettmelk
0 stk egg
0 ts salt
0 dl hvetemel
40 stk pølsebiter
0 ss sennep
100 g cheddar
0 ss seasmfrø (valgritt)
10 stk cocktailpinner


Fremgangsmåte


NB! Oppskriften gir ca. 40 pølser :)

  • Sett stekeovnen på 220 °C.
  • Smelt smøret og tilsett melken. Rør ut gjæren i den lunkne melken i en bolle. 
  • Bland inn sammenvispet egg, og tilsett salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse.
  • Kjevle ut deigen til et rektangel, smør på sennep og del deigemnet opp i små kvadratiske ruter på 2 x 2 cm. Legg en cocktailpølse på hver deigbit og rull sammen. Legg pølsebitene på en stekeplate med skjøten ned. La etterheve i 15 minutter.
  • Pensle med sammenvispet egg og dryss på revet ost eller sesamfrø. 
  • Stek pølsebitene midt i ovnen til de er gyllenbrune, i ca. 10-15 minutter.

2.82
per porsjon

Antall porsjoner:

10 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Tine Lettmelk 1,2 % 1 l kr 16,90

1 stk Prior Økologiske Egg M/l/Xl 6 stk kr 25,60

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 22,90

3 stk Annis Pølsemakeri Lammepølse med persille ca 500 g kr 89,00 (Utsolgt)

1 stk Idun Pølsesennep 490 g kr 14,90 (Basisvare)

1 stk Saitaku Hvite Sesamfrø 100 g kr 36,90 (Basisvare)

1 stk Cocktailpinner 400 stk kr 42,90 (Basisvare)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.