Laks i folie med grønnsaker

En enkel måte å tilberede laks på er alt i en pakke. Den kan stekes i stekeovn eller tas med ut og legges på grillen. Er du glad i å dra på tur, kan den også stekes på bål.


40 min

Kilde: Godfisk.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

700 g laksefilet
4 stk potet
0 fedd hvitløk
4 stk vårløk
0 stk grønn paprika
0 stk tomat
0 dl créme fraîche
4 ark aluminiumsfolie


Fremgangsmåte


  • Skjær laksefileten i porsjonsstykker. 
  • Skrell og skjær potetene i løvtynne skiver.
  • Finhakk hvitløk, skjær vårløk i tynne ringer, paprika i strimler og tomat i skiver.
  • Smør litt crème fraîche på foliearkene og legg på potetskiver, hvitløk, vårløk, paprika og tomat. 
  • Legg en laksefilet i hver pakke, dryss på salt og pepper og fordel resten av crème fraîchen over.
  • Pakk folien sammen rundt laksen og legg pakkene med skjøten opp på et stekebrett.
  • Bak laksen midt i stekeovnen på 180 grader til alt er gjennomkokt, ca. 15 minutter. Eller du kan varme pakkene på grillen eller på bålet.

Server med det tilbehøret du ønsker, for eksempel poteter, rømme og salat.

Fotograf: Kim Holthe

14.11
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Ferskpakket Laksefilet Med Skinn 500 g kr 122,90 (Utsolgt)

1 stk Hvitløk 2 stk, 100 g kr 14,87

1 stk Vårløk, bunt kr 20,70

2 stk Paprika grønn, stk kr 9,90

3 stk Tomat, stk kr 4,90

1 stk Favorit Aluminiumsfolie kr 19,50 (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.