Marsipankake

Hvis du skal imponere gjestene med en stor flott marsipankake på nasjonaldagen eller på en annen stor festdag, er det denne festkaken du skal bake! Et vakkert syn og en nytelse for ganen.


60 min

Kilde: Melk.no


Ingredienser for 1 porsjon:

5 stk egg (til sukkerbrød)
150 g sukker (til sukkerbrød)
120 g hvetemel (til sukkerbrød)
2 ss potetmel (til sukkerbrød)
1 ts bakepulver (til sukkerbrød)
1 stang vaniljestang (til vaniljekrem)
3 dl helmelk (til vaniljekrem)
1 dl kremfløte (til vaniljekrem)
90 g sukker (til vaniljekrem)
3 stk egg (til vaniljekrem)
3 ss maisstivelse (til vaniljekrem)
3 dl kremfløte (til jordbærkrem)
200 g jordbærsyltetøy (til jordbærkrem)
5 dl kremfløte (til lokket)
500 g marsipan (til lokket)
125 g blåbær ((til lokket)
250 g jordbær (til lokket)


Fremgangsmåte


Kaken gir ca 16 porsjoner (24 cm form)

Sukkerbrød

  • Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
  • Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
  • Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
  • Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 ºC i 25 - 35 minutter.

Vaniljekrem

  • Ha melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
  • Rør sammen fløte, eggeplommene, maisstivelsen og resten av sukkeret.
  • Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt, mens du rører med en visp.
  • Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke sakte, men sikkert opp under omrøring, slik at den tykner. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Avkjøles hurtig.
  • (Man kan også benytte ferdig vaniljekrem)

Jordbærkrem

  •  Visp kremfløten til luftig krem og vend inn jordbærsyltetøyet.

Fremgangsmåte for kaken

  • Del sukkerbrødet i tre lag.
  • Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør vaniljekremen utover kaken. Hvis du ønsker, kan du blande inn litt stivpisket kremfløte i vaniljekremen før den smøres utover kaken.
  • Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy og smør utover jordbærkremen.
  • Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Visp kremfløten til luftig krem og dekk toppen og rundt kanten av kaken med kremen.
  • Klipp ut en runding av bakepapir på ca 17 cm i diameter og legg den midt oppå kaken.
  • Marsipanen kjevles ut til et rundt stort lokk som er ca 3 mm tykt og dekker hele kaken. Legg lokket over kaken.
  • Skjær et kryss midt på marsipanlokket som strekker seg fra ytterkant til ytterkant av bakepapirsirkelen. Del stykkene på nytt i to. Du vil da ha 8 like store "kakestykker". Rull marsipanen på hver av "kakestykkene" fra spissen og tilbake til ytterkanten. Ta bort bakepapiret.
  • Marker skille mellom kakestykkene med krem. Bruk en sprøytepose. Pynt med jordbær og blåbær i annenhver del.
  • Server på et flott fat.

215.38
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 22,90

1 stk Hoff Potetmel 500 g kr 27,50

1 stk Freia Bakepulver 250 g kr 27,90

1 stk Q Helmelk 1 l kr 18,90

1 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90 (Basisvare)

2 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

2 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

2 stk Odense Ekte Marsipan 400 g kr 59,00 (Utsolgt)

2 stk Blåbær kurv 125 g kr 21,90

2 stk Jordbær, Kurv kr 49,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.