Grillet artisjokk

Grillet artisjokk gir en fantastisk smak og passer veldig bra til mange slags grillretter. Prøv det ved siden av en frisk salat og server sammen med både fisk og kjøtt.


25 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

8 stk artisjokk
0 stk sitron, saften fra
0 stk lime
0 stk sjalottløk, finhakket
0 ss olje
4 klyper salt
0 klyper pepper


Fremgangsmåte


  • Kutt av nederste del av stilkene på artisjokkene, og 2,5 cm av toppen. Skjær deretter artisjokken i kvart på langs, før du gnir sitronjuice på de beskjærte områdene. Da beholder artisjokken fargen. 
  • Forvarm ovn/grill.
  • Bland artisjokkene med olivenolje, salt og pepper. Grill deretter i 15-20 minutter, avhengig av størrelse på artisjokkene, til den er mør og gjennomstekt. Husk å vende artisjokkene jevnlig mens de grilles. 
  • Dander artisjokken på et fat, med sjalottløk drysset over
  • Server artisjokkene med limebåter ved siden av, og gjerne en dip. Vi anbefaler å lage en sennepsmajones, som piffer opp smaken på artisjokkene. Oppskriften til sennepsmajones finner du her. 

9.78
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Artisjokk, stk kr 24,30

1 stk Sitron, stk kr 5,90

2 stk Lime, stk kr 5,90

1 stk Sjalottløk 250 g kr 14,90

1 stk Ybarra Mild Olivenolje 1 l kr 91,90 (Basisvare)

1 stk Jozo Husholdningssalt med jod 1 kg kr 9,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Svartpepper Grovmalt 59 g kr 19,90 (Basisvare)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.