Kandisert appelsinskall

Når du har laget fersk appelsinjuice, kan du bruke skallet til å lage sukkertøy eller kakepynt.


120 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 1 porsjon:

4 stk appelsiner
3 dl sukker


Fremgangsmåte


Vi anbefaler å bruke økologiske appelsiner til denne oppskriften, siden vi bruker skallet.

  • Skyll appelsinene godt.
  • Skrell av appelsinskallet og kutt dette i lange strimler med en kniv.
  • Ha appelisnskallet i en kjele.
  • Ha i vann til det dekker appelsinskallet og kok opp.
  • Når vannet koker, hell av vannet.
  • Ha deretter i vann på nytt til det dekker appelsinskallet og kok opp.
  • Gjenta dette totalt 3 ganger.
  • Etter dette kan du ta skallet ut av kjelen og helle ut vannet.
  • Kok opp 2 dl vann sammen med sukker og appelsinstrimlene.
  • La dette trekke til sukkeret tykner.

Ta appelsinstrimlene ut av kjelen og legg på bakepapir. Rull strimlene i sukker. Du kan evt dyppe appelsinstrimlene i sjokolade istedet for sukker :) 

41.17
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

5 stk Appelsin økologisk, 1 stk kr 8,80

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.