Appelsinmarmelade

Lag din egen, hjemmelagede appelsinmarmelade og hell den over på glass. God som pålegg til frokost og kveldsmat. Og super som en koselig og velsmakende gave.


120 min

Kilde: Frukt.no


Ingredienser for 1 porsjon:

2 kg appelsin
2 stk sitron
1 stk vaniljestang
1 kg sukker


Fremgangsmåte


Om du ønsker kan du bytte ut vaniljestang med kanelstang.

  • Børst og vask appelsinene og sitronene veldig godt. 
  • Får du tak i bitre appelsiner, så er det fint.
  • Skjær appelsinene og sitronene i to på langs og så i to på langs en gang til.
  • Skjær frukten i tynne skiver på tvers.
  • Ta vare på steinene og legg dem i en gaspose.
  • Ha alt i en stor kjele og hell på vann (ca 1 liter).
  • Legg i snittet vaniljestang. La alt koke under lokk ca. 1 time.

Ta marmeladen over på rengjorte glass eller krukker. Oppbevar mørkt og kjølig

147.73
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

9 stk Appelsin, 1 stk kr 8,90

3 stk Sitron, stk kr 5,90

2 stk Sukker 1 kg kr 19,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.