Sjokoladeterte

Server en nydelig sjokoladeterte pyntet med frukt og bær til gjester. Den er enkel og rask å lage, så du kan nærmest lage den mens gjestene er på besøk.


40 min

Melk.no


Ingredienser for 1 porsjon:

300 g hvetemel
230 g smør, usaltet
100 g melis
3 stk egg
150 g kokesjokolade
3 dl kremfløte
0 håndfull rips
5 stk jordbær, kuttet i to
1 stk moden fiken, delt i fire
0 håndfull blåbær


Fremgangsmåte


Tertebunn

  • Ha alle ingrediensene (300 g hvetemel, 200 g smør, 100 g melis, 1 egg) til tertebunnen i en foodprosessor og kjør det sammen til en fast deig.
  • Kjevle den ut til en tynn leiv og legg denne i en smurt form. Stek tertebunnen i stekeovn ved 180 °C i ca 15 minutter.

Fyllet

  • Finhakk 150 g sjokolade. Kok opp 3 dl fløte og hell den over sjokoladen. Rør inn 30 g smør med en håndvisp.
  • Pisk 2 egg luftig med en visp og vend det inn i sjokolademassen med en slikkepott. Fyll sjokoladeblandingen i tertebunnen og stek videre i ca 15 minutter ved 160 °C.
  • Pyntes med friske frukter og bær.

Mengden ingredienser nevnt i fremgangsmåte forutsetter 1 porsjon.

140.43
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 22,90

1 stk Melis 0,5 kg kr 18,90

2 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

1 stk Rips 125 g kr 39,90

1 stk Jordbær, Kurv kr 49,90

2 stk Fiken, stk kr 11,90

1 stk Blåbær kurv 125 g kr 21,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.