Pære, valnøtt og blåmuggostsalat med honningvinaigrette

Blåmuggost er en smak for spesielt interesserte. Sammen med pære gir dette en rund og spennende smak.

Denne salaten er meget lett å lage, og veldig god for seg selv. Likevel fungerer den veldig godt som tilbehør til grillet kyllingbryst eller en kraftig fisk som tunfisk eller kveite.


30 min

Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

0 stk fennikel
0 håndfull ruccola
0 stk pære
148 g blåmuggost
60 g valnøtter
0 ss dijonsennep
28 ml eplesidereddik
0 ss honning
60 ml olivenolje


Fremgangsmåte


  • Lag vinagretten først. Visp sammen sennep, eddik og honning i en liten bolle. I en tynn stråle heller du i oljen mens du visper resten av sausen. Smak til med litt salt og pepper før du setter dressingen til side.
  • Hakk valnøttene i mindre biter og varm de raskt i en panne uten olje til du kjenner nøttelukten komme frem. Sett nøttene til side.
  • Skrell av ytterste lag på fennikelen. Skjær fennikelen på langs i syltynne skiver.
  • Skjær pæren i to halvdeler og fjern kjernen. Skjær deretter pæren i tynne skiver.
  • Dander salaten på en passenende tallerken. Legg fennikelskivene nederst, deretter ruccolabladene. Pynt med pærene jevnt rundt tallerkenen, og dryss med smuldret blåmuggost og de hakkede valnøttene.
  • Bruk en skje for å drysse dressingen over salaten.

Med en tvist:

Visste du at pepperkaker og blåmuggost er helt supert sammen?
Smuldre et par pepperkaker over, for enda mer krønsj.

21.03
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Fennikel, stk kr 15,80

1 stk Ruccolasalat 200 g kr 39,70

2 stk Pære, stk kr 4,10

2 stk Tine Selbu Blå 150 g kr 37,90

1 stk Dijon Sennep 215 g kr 20,90 (Basisvare)

1 stk Ybarra Mild Olivenolje 1 l kr 91,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.