Sennepsmajones

Sennepsmajones er en smakfull vri på vanlig majones. Den fungerer veldig godt til salat, eller som dressing til hamburger og grillmat.

Oppskriften tilsvarer ca 5 dl.


15 min

Handleriet.no


Ingredienser for 1 porsjon:

2 dl extra virgin olivenolje
3 dl rapsolje
2 stk eggeplommer
3 ts grov sennep
1 ts dijonsennep
0 stk sitron


Fremgangsmåte


  • For å lage grov sennepsmajones kan du bruke en kjøkkenmaskin eller stavmikser. Bland først oljene sammen i et litermål for seg.
  • Eggeplommene, dijonsennep, sitronjuice og en klype salt tilsettes på sin side i kjøkkenmaskinen. Bland rolig sammen med kjøkkenmaskinen før du tilsetter halvparten av oljen i en tynn og jevn stråle, til blandingen begynner å emulgere sammen. Når det skjer kan du helle i mer olje, men pass på å ikke hell all oljen i blandingen for fort, for da kan majonesen dele seg.
  • Når alt er blandet godt sammen, kan du tilsette sennepen. Majonesen settes deretter i kjøleskapet til servering. 

63.04
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Ybarra Mild Olivenolje 1 l kr 91,90

1 stk Askim Rapsolje 500 ml kr 49,90

1 stk Idun Sennep Grov 275 g kr 19,90 (Utsolgt)

1 stk Dijon Sennep 380 g kr 21,90

1 stk Sitron økologisk, stk kr 12,10

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.