Brioche

Brioche er en fransk søtsak som opprinnelig ble laget som brød, men ble senere kategorisert som søtbakst da den innholder et høyt nivå av sukker, smør og melk. Gjærbaksten kan også lages med små biter av tørket frukt eller sjokoladebiter i deigen, og nytes helst til en kopp kaffe, te eller varm sjokolade. En porsjon gir ca 12 stk brioche.


110 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 1 porsjon:

5 ss melk
150 g usaltet smør
25 g gjær
2 stk egg
1 ts salt
1 ss sukker
8 dl hvetemel


Fremgangsmåte


  • Sikt mel, og bland nesten alt melet sammen med salt og sukker i en kjøkkenmaskin.
  • Skjær smøret i terninger, og ha dette i melblandingen.
  • Smuldre  gjæren fin over melblandingen og ha over vann og egg i samme blanding.
  • Kjør deigen på medium hastighet i 15 min, eller arbeid med deigen for hånd inntil 30min, til deigen oppleves elastisk. 
  • Tilfør resten av melet etter behov. Om du kjører deigen i kjøkkenmaskin skal deigen akkurat slippe kantene.
  • La deigen heve i kjøleskap til dagen etter.
  • Når deigen er ferdig hevet, riv av en liten bit av deigen, så den kan brukes til toppen av briochen.
  • Elt den store deigen med litt mel på benken, til du har 12 boller. Legg disse i sandkakeformer smurt med litt smør.
  • Rull 12 små kuler  av den resterende deigen og plasser på toppen av briochbollen ved å presse den godt på plass.
  • Hev bollene inntil èn time.
  • I mellomtiden settes stekeovnene på 250oc.
  • Pensle bollene med vispet egg eller litt smør- dette vil gi en gyllen farge ved steking.
  • Stek bollene i ca 7-8 min.

35.24
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90 (Basisvare)

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 22,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.