Meksikanske maiskolber

Grillede maiskolber rullet i majonesdressing, chili og lime er klassisk meksikansk gatemat, på lokalspråket kalt  "Elote". Disse kolbene kan godt spises for seg da de har masser av smak. Du kan også servere de i mindre biter, som tilbehør til et større måltid.


20 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

4 stk maiskolber
60 g majones
48 g fetaost
0 ts chilipulver
0 fedd hvitløk
0 håndfull frisk koriander
0 stk lime


Fremgangsmåte


  • Forvarm grillen på høy varme i 5 minutter.
  • Smuldre fetaosten til bittesmå biter, alternativt bruk raspet parmesan. Spre utover en tallerken.
  • Finhakk koriander og skjær lime i båter, og legg til side.
  • Grill maisen på en veldig varm grill i ca 8 minutter. Roter kolbene innimellom. Kolbene er ferdiggrillet når det vises små sorte merker på maisen.
  • Fjern kolben fra grillen og rull i majonesdressingen.
  • Rull deretter raskt i den smuldrede osten.
  • Dryss på ekstra chili om du ønsker, sammen med finhakket koriander og saft fra limebåtene.

Majonesdressing:

  • Finhakk hvitløk og rør inn med chilipulver, majones og rømme. Legg det på en tallerken.

Server maiskolbene mens de er varme.

17.61
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

3 stk Mais Sous Vide, 2 pk kr 17,90

1 stk Mills Ekte Majones 165 g kr 22,90

1 stk Greco Ekte Feta 150 g kr 32,90

1 stk Santa Maria Chilipulver 44 g kr 24,90 (Basisvare)

1 stk Hvitløk 2 stk, 100 g kr 14,87 (Basisvare)

1 stk Koriander, potte 18 cm kr 29,90

2 stk Lime, stk kr 5,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.