Insalata caprese

Solmodne tomater og bøffelmozzarellasalat er enkelt og raskt å lage. Og ikke minst er den en fryd for øyet. Ingrediensenes kvalitet står i sentrum, og utgjør denne sommerlige forretten til en italiensk klassiker.


15 min

Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

0 stk store modne tomater
248 g bøffelmozzarella
16 stk basilikumblader
60 ml god olivenolje
0 klype salt, etter smak
0 klype pepper, etter smak


Fremgangsmåte


  • Skjær tomatene i ca 12 like tykke skiver. Ca. 1 cm. Gjør det samme med bøffelmozzarellaen.
  • Dander tomatskivene og mozzarellaen annenhver gang på et fat. Dander ett blad med basilikum mellom hver tomat og mozzarellaskive. 
  • Riv resten av basilikumbladene grovt, og dryss over salaten sammen med olivenolje.
  • Kvern litt salt og pepper over retten og server.

Tips: Ønsker du å servere denne retten som hovedrett kan du fint doble antallet i ingrediensene.

Tips 2: Om du ønsker kan du gjerne benytte dobbelt så mange cherrytomater, som du halverer.  Riv mozzarellen i biter. Bland alle ingrediensene i en serveringsbolle som salattilbehør til andre retter.

7.45
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

4 stk Tomat, stk kr 4,90

2 stk Mozzarella di Bufala fersk 125 g kr 34,90 (Utsolgt)

1 stk Ybarra Mild Olivenolje 1 l kr 91,90

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Hvit Pepper malt 40 g kr 14,90 (Basisvare)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.