Hjemmelaget tomatketchup

Imponer gjestene med en enkel hjemmelaget ketsjup. 1 porsjon gir ca 4 dl ketchup.


50 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 1 porsjon:

2 ss olivenolje
1 stk finhakket løk
2 stk hvitløksfedd
450 ml hakkede tomater
150 ml rødvin vinagrette
150 g brunt sukker
2 ss tomatpure
1 ts dijon sennep
1 ts salt
0 ts kvernet pepper
0 stk laurbærblad
0 ss sukkerkulør


Fremgangsmåte


  • Varm oljen i en kasserolle, tilsett finhakket løk og hvitløk. Stek på medium varme i 10 minutter.
  • Tilsett resten av ingrediensene, og kok opp blandingen før du setter ned varmen. La stå i 30 minutter til blandingen har minket med ca 1/3.
  • Sil blandingen og sett den til avkjøling. Sett over på en flaske i kjøleskapet, hvoretter den fint kan brukes i opptil 5 dager. Bruker du steriliserte flasker som er forseglet kan ketchupen holde seg i flere uker. 

57.51
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.