Hjemmelaget tomatketchup

Imponer gjestene med en enkel hjemmelaget ketsjup. 1 porsjon gir ca 4 dl ketchup.


50 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 1 porsjon:

2 ssolivenolje
1 stkfinhakket løk
2 stkhvitløksfedd
450 mlhakkede tomater
150 mlrødvin vinagrette
150 gbrunt sukker
2 sstomatpure
1 tsdijon sennep
1 tssalt
0 tskvernet pepper
0 stklaurbærblad
0 sssukkerkulør


Fremgangsmåte


  • Varm oljen i en kasserolle, tilsett finhakket løk og hvitløk. Stek på medium varme i 10 minutter.
  • Tilsett resten av ingrediensene, og kok opp blandingen før du setter ned varmen. La stå i 30 minutter til blandingen har minket med ca 1/3.
  • Sil blandingen og sett den til avkjøling. Sett over på en flaske i kjøleskapet, hvoretter den fint kan brukes i opptil 5 dager. Bruker du steriliserte flasker som er forseglet kan ketchupen holde seg i flere uker. 

55.23
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Ybarra Mild Olivenolje 1 l kr 91,90

2 stk Løk Gul, stk kr 4,90

1 stk Hvitløk 2 stk, 100 g kr 14,87

1 stk Druvan Rødvinseddik 300 ml kr 24,90

1 stk Mutti Tomatpure 140 g kr 12,90

1 stk Dijon Sennep 215 g kr 20,90

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Utsolgt)

1 stk Santa Maria Sort Pepper, malt 20 g kr 8,80 (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.