Gulrot og ingefærsuppe

En varmende og velkjent gulrotsuppe, med en frisk smak av ingefær. Serveres gjerne i høst- og vintermånedene, og helst med et godt stykke brød en kan dynke suppen i.


20 min

kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

0 kg gulrot
4 dl grønnsaksbuljong, ferdig utvannet
0 stk løk
0 ss ingefær
0 ss olivenolje
0 ss hakket fersk koriander


Fremgangsmåte


  • Kok opp vannet med grønnsaksbuljong.
  • Varm litt olje i en dyp stekepanne på medium varme.
  • Finhakk løken og fres den i stekepanna sammen med ingefæren til løken er blitt blank. Ca 3 minutter.
  • Hell buljongvannet over stekepanna sammen med de hakkede gulrøttene, kok i 10-15, til gulrøttene er møre.
  • Ha 1/3 av blandingen i en blender og kjør til alt er most. Repeter til alt er most og glatt.
  • Ha all suppen tilbake i den dype stekepannen og hell eventuelt i litt mer vann til du får en konsistens du liker på suppen.
  • Rør inn mesteparten av den finhakkede korianderen og varm opp suppen igjen.

Dryss til slutt litt koriander på toppen sammen med litt kvernet pepper. Server.

11.54
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Gulrot 1kg kr 28,90

2 stk Løk Gul, stk kr 4,90

1 stk Ingefær, 100 g kr 15,90

1 stk Ybarra Mild Olivenolje 1 l kr 91,90 (Basisvare)

1 stk Koriander, potte 18 cm kr 29,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.