Sopprisotto

Risotto gjør godt for sjelen med den myke og kremete konsistensen. Den jordaktige smaken fra sopp gjør denne risottoen til en av Handleriet.no sine favoritter. Nytes helst med et glass vin ved siden av. En må jo tross alt åpne en flaske for å lage oppskriften.

Halvér oppskriften om du ønsker å servere som forrett.


40 min

kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

0 l grønnsaksbuljong
0 ss olivenolje
60 g smør
0 stk purre
0 l hvitvin
500 g sopp
100 g parmesan
0 ss finhakket fersk persille
4 ts balsamico
500 g risottoris


Fremgangsmåte


  • Kok opp vannet med grønnsaksbuljong sammen med hvitvin i en stor kasserolle. Gi vannet et oppkok, og senk deretter temperatur så det kun småkoker.
  • Varm olje og smør i en mindre gryte. Ha i skivet purre og kok dette i ca 5 min til purren er myk og gyllen i fargen. Tilsett skivet sopp og kok videre 5 minutter.
  • Ha i risen og rør forsiktig til risen har begynt å bli blank i kantene.
  • Tilsett 125 ml av vann og vinblandingen av gangen, og kok jevnt til nesten all fuktigheten er absorbert. Repeter gjentatte ganger mens du hele tiden rører innimellom. Dette vil ta ca 20-25 minutter. Forsett til all fuktigheten er tatt opp i risen, og røren er fast og kremet.
  • Rør inn parmesan og den hakkede persillen, til osten er smeltet godt.
  • Server med et lite dryss av balsamicoolje og litt raspet parmesan.

36.91
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Ybarra Mild Olivenolje 1 l kr 91,90 (Basisvare)

1 stk Tine Ekte Meierismør Folie 500 g kr 31,40 (Basisvare)

2 stk Purre, stk kr 10,70

1 stk First Cape Sauvignon Blanc 4.7% 75 cl kr 79,00 (Basisvare) (Utsolgt)

3 stk Aromasopp 250 g kr 21,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.