Vegetarlasagne

Vegetarlasagne er et en supergod rett fra det italienske kjøkken. Med gode råvarer, og varmende sauser er dette en middagsrett som fint kan serveres midt i uka, så vel som til et festmåltid med venner og kjente. 


120 min

Handleriet.no


Ingredienser for 6 porsjoner:

96 gparmesan, revet
120 gmozzarella
498 gricotta
120 mlmatfløte
450 gsopp
0 stkaubergine
150 gspinat
246 gcherrytomater
1200 ghakkede tomater
0 stkegg
0 håndfullbasilikumblader
0 feddhvitløk
0 ssolivenolje
0 klypemuskatnøtt
12 platerlasagneplater


Fremgangsmåte


  • Varm litt olje i en stekepanne på medium varme.
  • Tilsett cherrytomater delt i to, finhakket hvitløk og hermetiske tomater. La dette småkoke i 30 min.
  • Smak til med salt og pepper, og tilsett nesten all basilikum. Sett dette til side.
  • I en egen bolle, ha i ricottaosten, egg, fløte, muskatnøtt, samt halvparten av parmesanen.
  • Varm opp stekepannen med litt olje igjen, og stek soppen til den er myk. Forvell deretter spinaten sammen med soppen. Sett dette til side også.
  • La lasagneplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter til de er blitt litt myke.
  • Varm stekeovnen til 180°C. Smør en ildfastfast form med litt olje.
  • Skjær auberginen i tynne skiver, på langs.
  • Legg lasagneplatene i bunn av formen, og hell over halvparten av tomatsausen. Dryss halvparten av mozzarellaen over sausen.
  • Legg et nytt lag med lasagneplater, og hell over halvparten av ricottablandingen. Legg auberginen oppå.
  • Legg et tredje lag med lasagneplater, og hell over halvparten av den gjenværende tomatsausen, resten av ricottablandingen og resten av parmesanen.
  • Legg et siste lag med lasagneplater, og hell over siste rest med tomatsaus. Dryss den gjenværende mozzarellaen over tomatsausen.
  • Stek lasagne i ovnen på 180°C i ca. 60 minutter. De siste 5-10 minuttene kan du gjerne sette opp temperaturen til 220°C for å gi lasagnen og osten en gyllen og knasende topp.
  • Avkjøl lasagnen på en rist i ca 10 minutter før du serverer med et par ferske basilikumblader til pynt.

Ekstra ingredienser:

Smak til tomatsausen med salt og pepper.

Tips:

Lager du oppskriften dobbelt så stor, er dette en rett som fint kan fryses ned i porsjoner, for å ta opp og varmes i ovnen en dag du ikke har tid til å lage middag.

Tips 2:

Forbered gjerne lasagnen dagen før, og stek samme dag du skal spise den.

47.17
per porsjon

Antall porsjoner:

6 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Mozzarella Økologisk, 125 g kr 25,70

2 stk Lat Bri Ricotta 250 g kr 37,90 (Utsolgt)

1 stk Tine Matfløte 20% 3 dl kr 20,90

2 stk Sjampinjong, 250 g kr 14,90

1 stk Aubergine økologisk, stk kr 36,80

1 stk Spinat 250 g kr 22,90

4 stk Mutti Finhakkede Tomater, 400 g kr 18,90

1 stk Basilikum potte, 18 cm kr 29,90

1 stk Hvitløk 2 stk, 100 g kr 14,87

1 stk Ybarra Mild Olivenolje 1 l kr 91,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Muskatnøtt, Malt 39 g kr 24,90

1 stk Barilla Lasagneplater 500 g kr 29,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.