Vegetarlasagne

Vegetarlasagne er et en supergod rett fra det italienske kjøkken. Med gode råvarer, og varmende sauser er dette en middagsrett som fint kan serveres midt i uka, så vel som til et festmåltid med venner og kjente. 


120 min

Handleriet.no


Ingredienser for 6 porsjoner:

96 g parmesan, revet
120 g mozzarella
498 g ricotta
120 ml matfløte
450 g sopp
0 stk aubergine
150 g spinat
246 g cherrytomater
1200 g hakkede tomater
0 stk egg
0 håndfull basilikumblader
0 fedd hvitløk
0 ss olivenolje
0 klype muskatnøtt
12 plater lasagneplater


Fremgangsmåte


  • Varm litt olje i en stekepanne på medium varme.
  • Tilsett cherrytomater delt i to, finhakket hvitløk og hermetiske tomater. La dette småkoke i 30 min.
  • Smak til med salt og pepper, og tilsett nesten all basilikum. Sett dette til side.
  • I en egen bolle, ha i ricottaosten, egg, fløte, muskatnøtt, samt halvparten av parmesanen.
  • Varm opp stekepannen med litt olje igjen, og stek soppen til den er myk. Forvell deretter spinaten sammen med soppen. Sett dette til side også.
  • La lasagneplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter til de er blitt litt myke.
  • Varm stekeovnen til 180°C. Smør en ildfastfast form med litt olje.
  • Skjær auberginen i tynne skiver, på langs.
  • Legg lasagneplatene i bunn av formen, og hell over halvparten av tomatsausen. Dryss halvparten av mozzarellaen over sausen.
  • Legg et nytt lag med lasagneplater, og hell over halvparten av ricottablandingen. Legg auberginen oppå.
  • Legg et tredje lag med lasagneplater, og hell over halvparten av den gjenværende tomatsausen, resten av ricottablandingen og resten av parmesanen.
  • Legg et siste lag med lasagneplater, og hell over siste rest med tomatsaus. Dryss den gjenværende mozzarellaen over tomatsausen.
  • Stek lasagne i ovnen på 180°C i ca. 60 minutter. De siste 5-10 minuttene kan du gjerne sette opp temperaturen til 220°C for å gi lasagnen og osten en gyllen og knasende topp.
  • Avkjøl lasagnen på en rist i ca 10 minutter før du serverer med et par ferske basilikumblader til pynt.

Ekstra ingredienser:

Smak til tomatsausen med salt og pepper.

Tips:

Lager du oppskriften dobbelt så stor, er dette en rett som fint kan fryses ned i porsjoner, for å ta opp og varmes i ovnen en dag du ikke har tid til å lage middag.

Tips 2:

Forbered gjerne lasagnen dagen før, og stek samme dag du skal spise den.

58.78
per porsjon

Antall porsjoner:

6 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Mozzarella Økologisk, 125 g kr 25,70

2 stk Lat Bri Ricotta 250 g kr 37,90

1 stk Tine Matfløte 20% 3 dl kr 20,90

2 stk Sjampinjong, 250 g kr 11,90

1 stk Spinat 250 g kr 22,90

4 stk Mutti Finhakkede Tomater, 400 g kr 18,90

1 stk Hvitløk 2 stk, 100 g kr 14,87

1 stk Ybarra Mild Olivenolje 1 l kr 91,90 (Basisvare)

1 stk Santa Maria Muskatnøtt, Malt 39 g kr 24,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.