Pesto

Pesto er blitt en klassiker i de norske hjem, og er både enklere og raskere å lage hjemme enn en skulle tro. De ferske smakene gjør det verdt å lage dette hver gang en skal lage seg litt pasta pesto. Hva med å tilrette sausen til en salat, eller på brødskiva neste gang?

Sausen holder til 4 porsjoner kokt pasta, men lag gjerne dobbel mengde da den holder seg godt i kjøleskap.


10 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

100 g pinjekjerner
148 ml god olivenolje
0 potte basilikumblader
0 fedd hvitløk
0 ts salt
100 g parmesan, revet


Fremgangsmåte


  • Rist pinjekjernene lett i en stekepanne uten olje. Akkurat til de begynner å gi fra seg en aroma.
  • Bruk en stavmikser eller kjør pinjekjernene i en hurtigmikser sammen med hvitløk, salt, basilikum og ost.
  • Hell olivenoljen forsiktig i blandingen samtidig som mikseren er på. Slik sikrer du at alt blander seg korrekt. Smak til med litt salt og pepper om du vil.
  • Hell sausen over i glass og oppbevar i kjøleskapet inntil 2 uker.

 

Tips for å lage retten vegansk

Om du ønsker en vegansk versjon kan en kutte ut parmesanen, og heller tilføre litt ekstra basilikum og pinjekjerner.

41.07
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Ybarra Mild Olivenolje 1 l kr 91,90

1 stk Hvitløk 2 stk, 100 g kr 14,87

1 stk Seltin Salt Original 90 g kr 16,90 (Basisvare)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.