Fruktsalat i sjokoladeskåler

Lettlagde sjokoladeskåler fylt med fruktsalat eller friske bær gjør seg som dessert på festbordet. Og ikke minst; du slipper oppvask.


60 min

Frukt.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

300 g kokesjokolade
0 ss solsikkeolje
80 g bringebær
80 g blåbær
16 stk klementinbåter
4 ss sukker
4 dryss melis


Fremgangsmåte


  • Blås opp ballonger til ca. 15 cm i diameter. Knut knute. Spray eller pensle dem med matfett.
  • Smelt sjokoladen sakte over vannbad og ha i solsikkeoljen. Avkjøl sjokoladen i 10-15 minutter.
  • Dekk en stekeplate med bakepapir.
  • Lag 6 "føtter" til sjokoladeskålene - ca. 1 ts smeltet sjokolade pr. skål er nok.
  • Dypp ballongen i smeltet lun sjokolade - så høyt opp på ballongen at det blir en skål.
  • Drypp av overflødig sjokolade, og sett sjokoladeballongen på "foten".
  • Avkjøl i noen timer før du klipper et lite hull i ballongen ved knuten slik at luften sakte går ut av ballongen. Fjern ballongen forsiktig.
  • Kok opp sukker og vann og avkjøl. Beregn 0,5 dl vann pr porsjon.
  • Fyll skålene med fileter av klementiner, blåbær og bringebær.
  • Ha over litt sukkerlake og et lite "snødryss" med melis.

30.83
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Solsikkeolje 1 l kr 39,90 (Basisvare)

1 stk Bringebær kurv, 125 g kr 36,90

1 stk Blåbær kurv 125 g kr 21,90

3 stk Klementin, stk kr 5,50

1 stk Sukker 1 kg kr 19,90 (Basisvare)

1 stk Melis 0,5 kg kr 18,90 (Basisvare)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.