Opp-ned pærekake

Opp-ned kaker er et festlig alternativ til vanlige kaker. Pærer gir en mild og rund smak på kaken, og kaken passer for de voksne så vel som barn.


90 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 1 porsjon:

400 g hvetemel
1 ts bakepulver
3 stk egg
1 dl lettmelk
225 g usaltet smør
4 stk pærer
250 g brunt sukker
125 g sukker
1 ts Ingefær, malt


Fremgangsmåte


  • Varm ovnen til 180°C
  • Varm ca 50 g smør til det er akkurat smeltet. Hell over i formen, og sørg for at hele formen er smurt inn. Dryss ca 50 g sukker utover hele formen.
  • Hul ut og skjær pærene i kvarte skiver. Dandèr pæreskivene i en sirkel i formen.
  • I en bolle sikter du mel sammen med det brune sukkeret, bakepulver, ingefær og en klype salt.
  • Ha i alle de våte og tørre ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskinbolle. Kjør det sammen til alle ingrediensene er blandet til en våt røre.
  • Hell deigen forsiktig over pærene i kakeformen.
  • Stek kaken i midten av ovnen på 180°C i 60 minutter. Sjekk om kaken er gjennomstekt med en liten pinne før du tar den ut av ovnen.
  • Avkjøl kaken i formen i ca 15 minutter. Ta av springformen og legg en askjett eller kakefatet oppå kaken. Snu kaken opp-ned og ta deretter av springformbunnen. Avkjøl kaken helt før servering.

 

Utstyr:

26cm springform

 

Kaken gir ca 16 kakestykker

63.58
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 22,90

1 stk Freia Bakepulver 250 g kr 27,90

1 stk Tine Lettmelk 1,2 % 1 l kr 16,90

5 stk Pære, stk kr 4,10

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.