Chocolate chip cookies
Lukten av nybakte, hjemmelagede sjokoladekjeks er helt vidunderlig. Nyt kjeksen med et glass kald melk, eller en god kopp kaffe. Del de med venner, eller ha alle helt for deg selv.
30 min
Kilde: Handleriet.no
Ingredienser for 1 porsjon:
125 g | hvetemel |
125 g | usaltet smør |
125 g | mørk sjokolade, i biter |
1 stk | egg |
125 g | sukker |
1 ts | vaniljeessens |
1 ts | bakepulver |
Fremgangsmåte
- Varm ovnen til 180 °C, og gjør klar to bakebrett med bakepapir.
- Sikt mel og natron sammen i en bolle. Tilsett en klype salt, alternativt kan du bruke saltet meierismør.
- I en kjøkkenmaskinbolle har du i smør, sukker, vanilje og kjører dette til det blir en lys og lyftig krem. Ca 5 minutter.
- Tilsett egget og rør blandingen til det akkurat er samlet.
- Ha i litt av melblandingen om gangen, og rør kun til det er akkurat er blandet sammen før du har i mer av melet. Repeter til alle ingrediensene er samlet til en fast deig.
- Vend inn sjokoladebitene så alt er jevnt fordelt.
- Fordel deigen til ca 30 kuler og trykk de lett ned på de to bakebrettene. Gi litt plass i mellom, da kjeksen vil fordele seg litt ut når de stekes.
- Stek ett brett om gangen nedre del av ovnen på 180 °C, i 8-10 minutter hver.
- Ta kjeksen ut av ovnen mens de fortsatt er myke, og avkjøl på rist. Da vil de få en litt mykere kjerne. Alternativt kan du steke de i opptil 12 minutter.
Lager ca 30 kjeks
Ekstra ingredienser:
Salt
53.6
per porsjon
Antall porsjoner:
1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 25,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser
Totalt varer.