Sitronkake i langpanne

En deilig og frisk langpannekake som lages kjapt.


60 min

Kilde: Melk.no


Ingredienser for 1 porsjon:

350 g usaltet smør, romtemperert
4 stk egg
3 dl helmelk
450 g hvetemel
4 stk sitron
125 g kremost
3 ts bakepulver
5 ts vaniljesukker
400 g sukker
400 g melis


Fremgangsmåte


  • Sett ovnen på 175 ºC.
  • Rør smør og sukker hvitt.
  • Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
  • Rør inn væsken i røren vekselvis med de tørre ingrediensene. Benytt kun væske fra 2 sitroner.
  • Vend til slutt inn sitronskall.
  • Kle en langpanne (ca 25 x 35 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt i formen.
  • Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i 35–40 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.

Krem:

Klem ut 1/2 dl saft fra 2 sitroner. Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem. Smør kremen utover kaken og pynt etter ønske.

En langpanne gir ca 35 porsjoner

135.17
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Tine Helmelk 1 l kr 17,90

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 22,90

5 stk Sitron, stk kr 5,90

1 stk Freia Bakepulver 250 g kr 27,90

1 stk Melis 0,5 kg kr 18,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.