Goro

 Goro er populære småkaker å bake til jul. Kanskje fordi de ser så tradisjonelle og flotte ut? 


60 min

Kilde: Melk.no


Ingredienser for 1 porsjon:

2 stk egg
2 dl kremfløte
500 g usaltet smør (romtemperert)
750 g hvetemel
1 ts revet sitronskall
180 g sukker


Fremgangsmåte


  1. Egg og sukker vispes til luftig eggedosis.
  2. Visp kremfløte til luftig krem.
  3. Rør forsiktig krem, konjakk og sitronskall inn i eggedosisen. Tilsett romtemperert smør og hvetemel vekselvis i eggedosisen. Hold av litt mel til utbakingen.
  4. La deigen stå kaldt natten over.
  5. Kjevle ut så tynt som mulig. Klipp et mønster etter jernet, slik at du enkelt kan skjære ut riktig størrelse på leiven.
  6. Kakene stekes pent gulbrune, og klippes eller skjæres straks til jevne kanter.

 

1 porsjon gir ca. 30 Goro


Ekstra ingredienser:

0,5 dl konjakk

91.17
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Prior Egg M/L Frittgående Høns 6 stk kr 26,90

1 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 22,90

1 stk Sitron økologisk, stk kr 12,10

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.