Krumkaker

Krumkaker er en juleklassiker vi alle kjenner og elsker. Den kan spises som den er eller fylles med alskens kremer for å gi mer smak. Krumkaker kan fint benyttes som kjeks til iskrem eller en viktig del av norske desserter. 


120 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 1 porsjon:

4 stk egg
200 g hvetemel
200 g usaltet smør
200 g sukker
0 ts kardemomme


Fremgangsmåte


  • Smelt smør og sett til avkjøling.
  • Visp egg og sukker til en tykk eggedosis og ha i det romtempererte smøret.
  • Sikt mel og kardemomme sammen i en bolle og vend det forsiktig inn med den våte røren.
  • La røren svelle kaldt i en drøy halvtime.
  • Hell en stor teskje med røre i et varmt krumkakejern. Stek til krumkaken er gyllen i fargen.
  • Bruk krumkakepinnen for å forme kaken til en kjegle, alternativt form kaken over et vannglass for å lage krumkakeskåler. Her gjelder det å være rask, da kakene avkjøles veldig fort.
  • Oppbevar kakene i en tett boks.

For å lage krumkaker trengs det et krumkakejern, og krumkakepinne, og du bør forberede deg på høy varme da man ofte må hjelpe til med fingrene når du skal benytte deg av krumkakepinnen for å forme kjeglene.

Røren kan noen ganger bli for tykk, jo lengre den står. Da er det bare å tynne den ut med litt vann med jevne mellomrom.

Benytt anledningen til å lage  multekrem du kan ha oppi krumkakene. Oppskrift for multekrem finner du her.

38.85
per porsjon

Antall porsjoner:

1 porsjon. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Prior Solegg M/L/XL Frittgående Høns 12 stk kr 51,70

1 stk Møllerens Hvetemel 2 kg kr 22,90

1 stk Santa Maria Kardemomme, Malt 40 g kr 23,10 (Utsolgt)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.