Rødkålsalat med fiken og søtpotet

En spennende og pikant salat med søtpotet, fiken, granateple og rødkål. En frisk god salat som enten kan serveres som en forrett eller som en egen rett. Godt som tilbehør er den også.


30 min

Kilde: Frukt.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

0 stk søtpotet
0 ss olivenolje
0 stk rødkål
4 stk fiken
0 stk sjalottløk
0 stk granateple
0 stk sitron


Fremgangsmåte


  • Skrell og del søtpoteten i terninger. Bland terningene med olivenolje. 
  • Bak dem i ovn på 200°C til de er møre - 15 - 20 minutter.
  • Del granateplet ved å skjære et snitt rundt frukten på tvers - men bare i skallet. Brekk deretter granateplet opp i biter og plukk ut kjernene. NB. Vær forsiktig så du ikke søler på klærne. Saften er vanskelig å fjerne.
  • Skjær fiken i 4 deler og sjalottløken i tynne skiver.
  • Bland alle ingrediensene forsiktig i porsjonsskåler, på tallerkener eller fat.
  • Drypp nypresset sitronsaft over.

26.00
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

2 stk Søtpotet, stk kr 11,90

1 stk Rødkål, stk kr 11,90

6 stk Fiken, stk kr 11,90

1 stk Sjalottløk 250 g kr 14,90

1 stk Granateple, stk kr 23,90

2 stk Sitron økologisk, stk kr 12,10

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.