Risgrøt

Du behøver ikke vente helt til jul med å spise risgrøt. Av restene kan du lage riskrem.


40 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser per 4 :

8 dl melk
0 ts salt
4 ts kanel
4 ss smør
0 dl grøtris
8 ss sukker


Fremgangsmåte


  • Kok opp vann og ha i risen. Beregn ca. 1dl vann per porsjon.
  • Kok risen under lokk til vannet er borte ca. 20 minutter. 
  • Tilsett melken og la grøten koke videre i ca. 40 minutter. Rør jevnlig. 
  • Smak til med salt.

Serveres med sukker, kanel og smør.

Vil du lage riskrem av restene? Her finner du oppskrift på riskrem med rød saus og bærsaus

7.19
per porsjon

Antall porsjoner:

4 Vi foreslår disse produktene:

2 stk Tine Lettmelk 1,2 % 1 l kr 16,90

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Tine Kviteseidsmør 450 g kr 45,90 (Basisvare)

1 stk Ming Grøtris Familepakning 800 g kr 27,90

1 stk Tate & Lyle Sukker 1 kg kr 28,90 (Basisvare)

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.