Kylling tikka masala

Om du har litt ekstra tid til overs så kan du lage Kylling Tikka Masala fra bunnen slik vi har gjort i denne oppskriften. Det tar litt mer tid enn å bruke et glass med ferdig saus, men du vil kjenne den fantastiske forskjellen.


240 min

Kilde: Handleriet.no


Ingredienser for 4 porsjoner:

4 fedd hvitløk
0 ts fersk ingefær
0 dl yoghurt naturell
0 ss salt
800 g kyllingfilet
0 ts spisskummen malt
0 ss matolje
0 stk liten løk
520 g hele tomater, hermetisk
4 ss tomatpuré
4 ss matolje
0 dl fløte
0 ts garam masala
0 ts gurkemeie
4 ts fersk koriander, hakket


Fremgangsmåte


  • Bland sammen finhakkede hvitløksfedd, gurkemeie, garam masala, koriander og spisskummen i en liten skål. 
  • Visp sammen yoghurt, salt og halve krydderblandingen i en større skål/bolle og tilsett kyllingen. Kyllingen skal være dekket av yoghurten. 
  • Tildekk og sett i kjøleskapet i 4-6 timer (gjerne over natten). 
  • Tildekk resten av krydderblandingen og sett i kjøleskapet.
  • Når kyllingen er klar varmer man olje i en stor gryte over medium varme. 
  • Putt i løk, tomatpure, kardemommekjernene og chilien og rør hele tiden til tomatpureen har brunet og løken er myk. 
  • Tilsett resten av den halve krydderblandingen og rør til bunnen av gryten har begynt å bli brun.
  • Tilsett tomatene og knus dem når de er i gryten. 
  • Kok opp, reduser varmen og la det småputre med omrøring. 
  • Skrap opp de brune bitene når det blir rørt. Småputre i 8-10 min til sausen har tyknet. 
  • Tilsett fløte og koriander og la det småputre igjen i 30-40 min. Rør i sausen jevnlig.
  • Sett på ovnen på grillmodus. Legg kyllingen på aluminiumsfolie over en langpanne og sett i ovnen. Den skal bli svartprikkete. Holde øye med den så den ikke blir helt brent. Ca 10 minutter.
  • Kutt kyllingen i biter og legg dem i sausen. 
  • Rør rundt jevnlig til kyllingen er gjennomkokt, ca 8-10 min.


Serveres med basmatiris og nanbrød.
Om du tar utgangspunkt i de forhåndsvalge mengdene, så har du nok til 4 porsjoner, men husk at den er kjempegod dagen etter til lunsj så lag gjerne mer.

55.5
per porsjon

Antall porsjoner:

4 porsjoner. Vi foreslår disse produktene:

1 stk Hvitløk 2 stk, 100 g kr 14,87

1 stk Ingefær, 100 g kr 15,90

1 stk Santa Maria Rock Salt kvern 140 g kr 49,90 (Basisvare)

1 stk Vita Hjertego´ Optimal Olje 0,5 l kr 26,00 (Basisvare)

2 stk Løk Gul Økologisk, stk kr 7,90

1 stk Mutti Tomatpure 140 g kr 12,90 (Utsolgt)

2 stk Tine Kremfløte 3 dl kr 17,90

1 stk Santa Maria Gurkemeie 38 g kr 24,90 (Utsolgt)

1 stk Koriander, potte 18 cm kr 29,90

Legg til dine egne ekstra ingredienser


Totalt varer.